Raparperi-mansikkamarenkimuffinit

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 2 kananmuna
  • 2 dl ruokokidesokeri
  • 4½ dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 100 g voi
  • (vaihtoehto - 1 dl) rypsiöljy
  • 2 dl maito
  • (vaihtoehto) kerma
Mansikkamarenki:
  • 2 kananmuna
  • ¾ dl mansikanmakuinen tomusokeri
  • verenpisara syötävä kukka

Raparperi on yksi alkukesän odotetuimmista herkuista, joista on kiva leipoa pientä makeaa kahvipöytään. Mansikkaisella marengilla kuorrutetut raparperimuffinit ovat suloisia ja maistuvat myös kesäjuhlissa.

Raparperi-mansikkamarenkimuffinit
12 kpl

2 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai 1 dl rypsiöljyä
2 dl maitoa tai kermaa
2 raparperinvartta

Mansikkamarenki:
2 kananmunanvalkuaista
¾ dl mansikanmakuista tomusokeria
(syötäviä verenpisaroita)

Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon ruokokidesokeri.
Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, sulatettu voi tai rypsiöljy ja maito tai kerma.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
Jaa muffinivuokiin siten, että taikinaa tulee noin 2/3 osaa vuoan tilavuudesta.
Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
Valmista kuorrute.
Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää mansikanmakuinen tomusokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Pursota tai lusikoi marenkivaahto muffinien pinnalle ja laita hetkeksi 250-asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.
Koristele syötävillä verenpisaroilla tai muilla kukilla halutessasi.
Nosta tarjolle!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä