Peruna-makkaravuoka

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Peruna-makkaravuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

391 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö HK

Tämä mehevä peruna-makkaravuoka valmistuu helposti uunissa. Mikäli haluat helpottaa ruoanlaittoa, osta valmiiksi viipaloituja perunoita pakastealtaasta.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg perunoita
  • 1 pkt HK Sininen lenkkimakkaraa
  • 3-4 tomaattia
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • 1 sipuli TAI
  • sipulijauhetta (vaihtoehto)
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tlk kolmen juuston kermaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuori ja viipaloi perunat, tomaatit sekä lenkkimakkarat.
  • Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain peruna-, makkara- ja tomaattiviipaleet.
  • Ripottele perunakerrosten päälle aina hieman suolaa, paprikajauhetta ja sipulijauhetta/sipulisilppua.
  • Sekoita keskenään tomaattimurska ja kolmen juuston kerma, valuta neste vuoan pinnalle siten että se valuu kerrosten väleihinkin.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Paista 200-asteisessa uunissa kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
  • Nauti peruna-makkaravuoka heti!

Usein kysytyt kysymykset: Makkara-perunavuoka

Mitä makkaraa kannattaa käyttää?

  • Lenkkimakkara on klassinen valinta, mutta voit käyttää myös bratwurstia, chorizoa tai kasvismakkaraa.
  • Mausteisempi makkara tuo lisää potkua, mieto sopii koko perheelle.

Voiko käyttää pakasteperunoita?

  • Kyllä! Esimerkiksi peruna-sipulisekoitus toimii hyvin ja nopeuttaa valmistusta.
  • Muista tarkistaa kypsyys – pakasteet voivat kypsyä hieman nopeammin.

Mikä juusto sopii vuokaan?

  • Mozzarella, emmental tai cheddar ovat suosittuja.
  • Voit käyttää myös valmiita juustoraasteita, kuten kolmen juuston sekoitusta.

Kuinka kauan vuoka paistetaan?

  • Yleensä 200°C uunissa noin 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin ruskea.
  • Peitä foliolla, jos pinta ruskistuu liian nopeasti.

Voiko ruokakermaa korvata?

  • Kyllä, voit käyttää tavallista kermaa, kaurakermaa tai vaikka tomaattimurskaa kermaisella twistillä.
  • Sekoitus kermaa ja kananmunaa tekee rakenteesta kiinteämmän.

Miten vuokaa voi tuunata?

  • Lisää kasviksia kuten paprikaa, tomaattia tai sipulia.
  • Mausta paprikajauheella, chilillä tai tuoreilla yrteillä kuten timjamilla tai basilikalla.

Voiko vuoan pakastaa?

  • Kyllä, mutta rakenne voi hieman muuttua. Parasta tuoreena, mutta toimii myös pakastettuna ja uudelleen lämmitettynä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä