Nikkarin vuoka

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Nikkarin vuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

127 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Nikkarin vuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa. Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg perunoita
  • 5 tomaattia
  • 2 isoa sipulia
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
  • Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  • Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  • Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
  • Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.
  • Tarjoa nikkarin vuoka raikkaan salaatin kanssa!
Nikkarin vuoka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä