Nikkarin vuoka
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Makuja
Nikkarin vuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa. Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kg perunoita
- 5 tomaattia
- 2 isoa sipulia
- 500 g lenkkimakkaraa
- 5 dl ruokakermaa
- 2-3 kananmunaa
- 1-2 tl suolaa
- 1-2 tl chilihiutaleita
- 200 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
- Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
- Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
- Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
- Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.
- Tarjoa nikkarin vuoka raikkaan salaatin kanssa!