Kesäpyttäri Muurikan paellapannulla

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kesäpyttäri
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Muurikka-logo Muurikka-logo

Kaupallinen yhteistyö Muurikka

Tämä kesäinen pyttipannu eli kesäpyttäri valmistuu ihanista kesäkasviksista ja joukkoon voit laittaa jotain muutakin kuin tavallista makkaraa, ihan oman maun mukaan.

Katso lisää Muurikka-reseptejä

Advertising information

Muurikka kesäkeittiössä valmistuu kaikki kesäherkut aina savustetusta kalasta muurinpohjalettuihin

Muurikka Kesäkeittiö on mainio joka kotiin sopiva ruoanlaittotaso, jonka sivutasoille voit laskea kypsennykseen menevät tai jo kypsennetyt ruoat. Erilaiset pannut helpottavat ruoanlaittoa ja monipuolisesta valikoimasta löydät moneen tarpeeseen sopivat pannut niin perinteisestä muurinpohjalettupannusta paellapannuun ja jopa savustimeen. Enää ei tarvitse kaivella grilliritilän väliin tippuvia kasviksia, sillä halkaisijaltaan reilun kokoisilla pannuilla valmistat ruoat näppärästi isollekin joukolle ja ruoan voi tarjoilla suoraan pannuilta. Kunhan muistat nostaa pöytään ensin pannulaput. Muurikka valikoimasta löydät myös monet kesäkokkailuun tarvittavat pienvälineet, pannuille suunnitellut lastat ja kokkailua helpottavan työlaudan. Muistathan aina rasvapolttaa uuden Muurikka pannusi. Se on helppoa. Purista suoraan Muurikka silavaa tuubista pannuun, kuumenna ja anna vaikuttaa hetki. Pyyhi sitten rasva pois talouspaperilla ja kesäkokkailu voi alkaa. Muista rasvapolttaa pannusi noin kuukauden välein, jotta ruoka ei pala kiinni. Muurikka Paistospray on kätevä tuote, sillä sitä voit suihkauttaa kylmään pannuun ennen grillausta tai jo suoraan lihan, kalan, kanan tai kasvisten pintaan.

Video

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg uudensadon perunoita
  • 2-3 porkkanaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 vartta kevätsipulia
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 400 g kana/broilerimakkaraa TAI muuta makkaraa
  • 4 kananmunaa
  • maun mukaan mausteita
  • Muurikka Paistospray

Valmistusohje

  • Keitä perunat ja porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä raaka-aineita.
  • Paloittele perunat sopiviksi suupaloiksi ja porkkanat pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna kevätsipulinvarret ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna chili.
  • Paloittele kanamakkara kuutioiksi.
  • Suihkauta ainesten joukkoon Muurikka Paistosprayta ja suihkuta Paistosprayta myös Muurikka Paellapannulle.
  • Kuumenna pannu ja laita ainekset pannulle. Kääntele kunnes pinta on kauniin värinen.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla tai mielesi mukaan.
  • Työnnä ainekset pannun laidalle ja paista sitten kananmunat.
  • Tarjoa kesäpyttäri heti paistettujen kananmunien kanssa.
Kesäpyttäri

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä