Porsaanfileetä ja bataattisosetta
- 3 h Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 (n. 1 kg) 1 HK Rypsiporsas® Gourmet pastramifileetä
Lisäksi:
- 1 ½ kg bataattia
- vettä
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria maun mukaan
- 1-2 dl kermaa
- 50 g voita TAI
- 50 g margariinia
- tuoretta rakuunaa
Ruusukaalilisäke:
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 300 g ruusukaalia
- 25 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Älä poista paistia pakkauksesta.
- Poista etiketti ja lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita paisti uunipellille ja paista uunin alaosassa 1 tunti ja 50 minuuttia jokaista lihakiloa kohti. Pakkaus avautuu hieman paiston aikana.
- Kypsän paistin sisälämpötila on + 82 astetta. Tarkista sisälämpötila paistimittarilla.
- Anna paistin vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Valmista bataattisose.
- Kuori bataatit ja paloittele. Laita vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja bataattipalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää.
- Valuta neste ja soseuta bataatit.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa ja voita. Tarkista maku. Hienonna joukkoon tuoretta rakuunaa.
- Tee vielä ruusukaalilisäke.
- Kiehauta vesi ja lisää suola. Poista ruusukaaleista kanta ja lisää ruusukaalit kiehuvaan veteen. Anna kiehua, kunnes ruusukaalit ovat sopivan kypsiä.
- Valuta.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää ruusukaalit. Paista, kunnes saavat hieman väriä.
- Tarjoa paistin ja bataattisoseen kanssa.
