Porsaanfileetä ja bataattisosetta

  • 3 h Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Porsaanfileetä ja bataattisosetta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Hookoo

Porsaanfileetä ja bataattisosetta on erinomaista kotiruokaa. Kotona kokkailu on arvossaan ja läheisten kanssa on mukava istahtaa nauttimaan yhteisistä hetkistä ja syksyn kauniista tunnelmasta. Maukas liha maistuu herkulliselta kauniin värisen bataattisoseen ja ihastuttavien ruusukaalien kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 (n. 1 kg) 1 HK Rypsiporsas® Gourmet pastramifileetä
Lisäksi:
  • 1 ½ kg bataattia
  • vettä
  • 1 tl suolaa
Lisäksi:
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  • 1-2 dl kermaa
  • 50 g voita TAI
  • 50 g margariinia (vaihtoehto)
  • tuoretta rakuunaa
Ruusukaalilisäke:
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300 g ruusukaalia
  • 25 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä. Älä poista paistia pakkauksesta.
  • Poista etiketti ja lämmitä uuni 150 asteeseen. Laita paisti uunipellille ja paista uunin alaosassa 1 tunti ja 50 minuuttia jokaista lihakiloa kohti. Pakkaus avautuu hieman paiston aikana.
  • Kypsän paistin sisälämpötila on + 82 astetta. Tarkista sisälämpötila paistimittarilla.
  • Anna paistin vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Valmista bataattisose.
  • Kuori bataatit ja paloittele. Laita vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja bataattipalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes bataatti on kypsää.
  • Valuta neste ja soseuta bataatit.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kermaa ja voita. Tarkista maku. Hienonna joukkoon tuoretta rakuunaa.
  • Tee vielä ruusukaalilisäke.
  • Kiehauta vesi ja lisää suola. Poista ruusukaaleista kanta ja lisää ruusukaalit kiehuvaan veteen. Anna kiehua, kunnes ruusukaalit ovat sopivan kypsiä.
  • Valuta.
  • Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki ja lisää ruusukaalit. Paista, kunnes saavat hieman väriä.
  • Tarjoa paistin ja bataattisoseen kanssa.
Porsaanfileetä ja bataattisosetta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä