Kasviskaalilaatikko

  • 1 h 50 min Työaika
  • 1 h 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä HK

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 rkl rypsiöljy
  • 270 g HK Vihreät Jauhis
  • 1 sipuli
  • 1 kg keräkaali
  • 2 porkkana
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljy
  • 2 dl riisi
  • (vaihtoehto) kvinoa
  • (vaihtoehto) ohrasuurimo
  • 7 dl vesi
  • 2 tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 dl siirappi

HK on tuonut markkinoille niin vegaaneille, keliaakikoille kuin sekasyöjillekin sopivan HK Vihreät Jauhis -tuotteen, jota voit käyttää jauhelihan tapaan kaikessa ruoanvalmistuksessa. Härkäpavuista ja herneestä valmistettu tuote on runsasproteiininen ja kuitupitoinen ja se on myös laktoositon. 270 gramman rasia riittää vähintään neljän henkilön ruoka-annokseen, riippuen mitä siitä valmistaa, sillä siitä ei muodostu kypsennyshävikkiä kuten vaikkapa jauhelihasta. Mitä sinä keksit valmistaa tästä tuotteesta? Kokeile tätä mehevää ja herkullista kasviskaalilaatikkoa ja nauti puolukoiden kanssa.

Kasviskaalilaatikko
6 annosta

1 rkl rypsiöljyä
270 g HK Vihreät Jauhis
1 iso sipuli
1 kg keräkaalia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
2 dl riisiä, kvinoaa tai ohrasuurimoita
(vettä huuhteluun)
2 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan myllystä
7 dl vettä
1 dl siirappia
tuoretta tai kuivattua oreganoa maun mukaan

Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista HK Vihreät Kasvisjauhista hetki. Nosta sivuun.
Kuori ja hienonna sipuli.
Poista keräkaalista kova kanta ja hienonna kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi tai raasta ne.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy ja laita kasvikset suureen kattilaan. Kääntele kovalla lämmöllä usein käännellen muutaman minuutin ajan ja tiputa sitten lämpöä. Lisää joukkoon huuhdeltu riisi, kvinoa tai ohrasuurimot, suola, mustapippuria myllystä, vesi ja siirappi. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin puolitoista tuntia.

Tarjoa seuraksi puolukoita tai puolukkasurvosta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: