Makkarakeitto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Keitot maistuvat kylminä talvipäivinä. Makkara on edullinen raaka-aine josta valmistat maistuvan keiton yhdessä juuresten kanssa.
Tähtianis antaa keitolle jännää itämaista makua. Tähtianiksia löydät kauppojen hedelmä-, ja vihannesosastoilta ja maustehyllyiltä.
Tähtianiksen voi toki jättää pois ja laittaa tilalle esimerkiksi pippuria.
Makkarakeitto
4-6:lle
2-2 1/2 l vettä
2 liha-, tai kasvisliemikuutiota
3 keskikokoista porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
150 g juuriselleriä
2 varsisellerin vartta
1 iso sipuli
2 laakerinlehteä
2 tähtianista
400 g makkaraa
1 dl ketsuppia tai 70 g tomaattipyreetä
1 ruukku tilliä, persiljaa tai basilikaa
(suolaa)
Kuori ja kuutioi porkkanat,perunat ja juuriselleri.
Viipaloi ohuelti varsiselleri, silppua sipuli.
Mittaa kattilaan vesi, lisää joukkoon edellä mainitut ainekset, sekä liemikuutiot, laakerinlehdet ja tähtianikset.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset tuntuvat melkein kypsiltä.
Lisää joukkoon kuutioitu makkara, ketsuppi tai tomaattipyree, kuumenna.
Lisää lopuksi joukkoon silputtua yrttiä.
Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.