Pyttipannu

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pyttipannu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pyttipannu on mainio kaikille tuttu ruoka, johon on hyvä käyttää edelliseltä ruoalta ylijääneet perunat ja muut jääkaapin yksinäisyyttä huutavat ruoanjämät. Näin myös vältät ruokahävikkiä. Pyttipannu on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan.

Perinteinen pyttipannu sisältää yleensä nakkeja tai makkaraa ja paistettuja perunoita, mutta ruoasta saa tuunattua helposti omanlaisen. Mikä on sun bravuuri?

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g nakkeja
  • 3 rkl voita TAI
  • rypsiöljyä
  • maun mukaan yrttisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa TAI
  • tuoretta lehtipersiljaa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus yrttisuolaa

Valmistusohje

  • Kuori kypsät perunat ja paloittele sopiviksi suupaloiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Paloittele nakit.
  • Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla ja paista perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet kauttaaltaan.
  • Lisää nakkipalat ja paista kauniin värisiksi.
  • Mausta yrttisuolalla maun mukaan.
  • Paista kananmunat pannulla tai lettupannulla molemmin puolin. Mausta ripauksella yrttisuolaa.
  • Tarjoa kananmunat pyttipannun kanssa.
  • Tarjoa seuraksi halutessasi ketsuppia, maustekurkkuja ja punajuuria.
Pyttipannu

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä