Makkarastroganoff

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Makkarastroganoff
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

39 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Makkarasta saat herkullisia ruokia. Makkarastroganoff maistuu erityisesti keitetyn perunan tai perunasoseen kanssa. Resepti on julkaistu myös Opiskelijan keittokirjassa (2021)

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 200-300 g makkaraa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 maustekurkkua
  • ½ dl smetanaa
  • mustapippuria rouheena

Valmistusohje

  • Mikäli käytät lenkkimakkaraa, kuori keinosuoli ja paloittele makkara pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna voi pannulla ja paista sipuli ja makkarat käännellen, kunnes saavat kauniin värin pintaan.
  • Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele.
  • Lisää vesi, tomaattipyree ja sinappi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  • Paloittele maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää smetanan kanssa joukkoon.
  • Rouhi mausteeksi mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia ja tarkista maku.
  • Tuunaa makkarasroganoff!
  • Kokeile erilaisia makkaroita. Chorizomakkarasta saat tulisemman kastikkeen. Voin tilalla voit käyttää myös margariinia, rypsiöljyä tai avokadoöljyä. Voit käyttää tomaattipyreetä enemmänkin, jolloin saat punertavamman kastikkeen. Mausta mielesi mukaan vaikka chilillä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: