Makkara-juurespata

  • 30 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 175 g HK Amerikan pekoni
  • 1 sipuli
  • 2 porkkana
  • 150 g lanttu
  • 100-150 g selleri
  • 2-3 punajuuri
  • 6-7 dl vesi
  • 1 tl provencen yrttejä
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kpl mustapippuri
  • 1 pkt HK Sininen lenkkiviipale
Lisäksi:
  • smetana

Mehevät pataruoat maistuvat kylminä talvipäivinä. Tähän ruokaan voit käyttää joululta ylijääneet juurekset.

Makkara-juurespata
4-6 annosta

175 g HK Amerikan pekonia
1 iso sipuli
2 porkkanaa
150 g lanttua
100-150 g selleriä
2-3 keskikokoista punajuurta
6-7 dl vettä
1 tl Provencen yrttejä
1-2 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 pkt (580 g) HK Sinistä Lenkkimakkaraa

Lisäksi:
smetanaa

Silppua pekoni ja sipuli.
Kuori porkkanat, lanttu, selleri ja punajuuret.
Leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Paloittele Sininen Lenkkimakkara.

Paista pekoni ja sipulisilppu kuumassa  padassa tai kattilassa.
Lisää juureskuutiot ja kääntele hetki.
Lisää vesi, Provencen yrtit, hienonnetut valkosipulinkynnet, lihaliemikuutio, laakerinlehti ja mustapippurit.
Hauduta kannen alla, kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä.
Lisää joukkoon makkarapalat. Kuumenna.
Tarkista maku.

Tarjoa kuohkean perunasoseen ja smetanan kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä