Gluteeniton omenapiirakka

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Gluteeniton omenapiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin

Gluteeniton omenapiiras maistuu ihanasti kookokselta. Mehevä piiras maistuu sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön tai kermavaahdon kruunaamana.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 4 kananmuna
  • 1 dl kookosnektaria
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 dl kookosjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljahauhetta
  • 1½ dl kookosmannaa
  • 1 dl kookosvettä
Pinnalle:
  • 4-5 omenaa
  • kookossokeria
  • kanelia

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon kookosnektari ja kookossokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  • Lisää kookosmanna ja kookosvesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
  • Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kookossokeria ja kanelia.
  • Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
  • Irrota hieman jäähtynyt piiras vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
  • Tarjoa halutessasi omenapiirakan seuraksi jäätelöä tai kermavaahtoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä