Gluteeniton omenapiirakka
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 4 kananmuna
- 1 dl kookosnektaria
- 2 dl kookossokeria
- 2 dl kookosjauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljahauhetta
- 1½ dl kookosmannaa
- 1 dl kookosvettä
Pinnalle:
- 4-5 omenaa
- kookossokeria
- kanelia
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon kookosnektari ja kookossokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
- Lisää kookosmanna ja kookosvesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kookossokeria ja kanelia.
- Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
- Irrota hieman jäähtynyt piiras vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
- Tarjoa halutessasi omenapiirakan seuraksi jäätelöä tai kermavaahtoa.