Lupiinitortillat ja tofua

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lupiinitortillat ja tofua
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Foodinin kanssa.

Tiesitkö, että Jyväskylässä toimiva Foodin on oikea mausteiden ja gluteenittomien jauhojen aarreaitta? Valikoimista löytyy laaja tarjonta erilaisia mausteita kauniissa
purkeissa ja gluteenittomia jauhoja. Joko olet kokeillut lupiinijauhoja? Niiden maku sopii erityisesti suolaiseen leivontaan. Kokeile näitä lupiinitortilloja ja tee täyte oman
maun mukaan. Taikina on hyvin työstettävää, mutta laita jauhoja loppuvaiheessa vähän kerrallaan. Älä käytä kaikkea, mikäli tuntuu että taikina tuntuu hyvältä
ilmankin. Liian jauhoisan taikinan voit korjata lisäämällä pienen määrän vettä. Paistovaiheessa käytä isoa leveää lastaa, jotta kääntäminen onnistuu näppärästi.
Nämä tortillat kannattaa jättää kaupan tortilloja huomattavasti pienemmiksi.

>> Katso lisää <<

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 4- 4 ½ dl Foodin Luomu Lupiinijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Foodin Extra Virgin Oliiviöljyä
  • 1 ½ dl vettä
Lisäksi:
  • 500 g tofua
  • 2 tl Foodin Madras Currya
  • ripaus Foodin Mustapippuria, luomu
  • 1-2 tl Foodin Rosmariinia, luomu
  • maun mukaan Foodin Merisuola, hieno
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
  • 200 g kirsikkatomaattia TAI
  • 200g miniluumutomaattia (vaihtoehto)
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 dl jalapenorenkaita
  • 1 prk kaurafraiche TAI
  • 1 prk ranskankermaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita lupiinijauhot kulhoon ja mittaa joukkoon suola, leivinjauhe, oliiviöljy ja vesi.
  • Muovaile taikinasta pallo ja jaa se ensin neljään yhtä suureen osaan ja sitten vielä jokainen neljännes puoliksi, jotta saat kahdeksan yhtä suurta palaa.
  • Pyöritä pieniksi palloiksi ja kaulitse kiekoiksi.
  • Voit käyttää kaulitsemisessa apuna lupiinijauhoja työtasolla ja ripottelemalla hieman pinnalle.
  • Paista tortillat kuumalla, kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin noin 20-30 sekuntia. Käännä varoen. Nosta sivuun.
  • Valmista täyte.
  • Kuivaa tofu talouspaperin välissä. Jos se tuntuu kovin kostealta, voit laittaa painon päälle hetkeksi.
  • Leikkaa tofu paloiksi.
  • Kuumenna pannu ja lisää kuumalle pannulle tofupalat. Kääntele kovalla lämmöllä hetki.
  • Lisää mausteet ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Jatka paistamista hetki. Tarkista maku.
  • Tarjoa täyte lupiinitortillojen kanssa.
  • Tarjoa seuraksi tomaatteja, tuoretta korianteria, kaurafraichea tai ranskankermaa ja jalapenorenkaita.
  • Vinkki! Viimeistele lupiinitortillat ja tofua chilihillolla.
Lupiinitortillat ja tofua

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä