Kukkakaalipihvit
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Foodin
Tämän ihanan kesäruoan voit valmistaa pannulla tai grillissä. Leikkaa kukkakaalipihvit kaalin kantaosan kohdalta, jotta ne pysyvät muodossaan. Kukkakaalin reunaosat voit napsia sellaisenaan tai valmistaa niistä jotain muuta. Tarjoa kukkakaalipihvien seuraksi ihania mummon kurkkuja ja vaikkapa uuden sadon perunoita.
Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 1 kukkakaali
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ripaus Foodin Luomu Chilijauhetta
- ripaus Foodin Luomu hienoa merisuolaa
- kourallinen Foodin Macadamia- ja/tai Cashewpähkinöitä
- kourallinen Foodin Cashewpähkinöitä
Mummon kurkut:
- 1-2 avomaankurkkua
- 2 rkl Foodin Luomu Omenasiiderietikka
- ripaus Foodin Luomu Kookossokeria
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
- Poista kukkakaalista lehdet, mutta jätä kanta.
- Leikkaa kannan kohdalta kukkakaali 1 – 11/2 cm paksuiksi viipaleiksi siten, että ne pysyvät kannasta kiinni.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita pihvit kuumalle pannulle. Jos haluat grillata pihvit, kääntele ne ensin oliiviöljyssä.
- Paista kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia per puoli.
- Hienonna joukkoon valkosipulia ja mausta sitten chilijauheella ja merisuolalla.
- Rouhi macadamia- ja cashewpähkinöitä halutessasi hieman ja laita ne kuumalle pannulle tai parilalle ja kääntele hetki. Laita pähkinät kukkakaalipihvien päälle.
- Valmista seuraksi kesäiset mummon kurkut. Viipaloi avomaankurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon.
- Kaada sekaan omenasiiderietikkaa ja kookossokeria sekä hienonnettua tilliä. Sekoita ja tarkista maku.
- Tarjoa kukkakaalipihvien kanssa.