Kesäinen Britatorttu

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 150 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1½ dl sokeri
  • 4 munankeltuainen
  • 1½ dl vehnäjauho
  • ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
  • 50 g mantelirouhe
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1½ dl kerma
  • (vaihtoehto) maito
Marenki:
  • 4 munanvalkuainen
  • 2 dl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
Täyte:
  • 2 dl vispikerma
  • 200 g maitorahka
  • ¾ dl sokeri
  • 1-2 tl vaniljasokeri
Väliin ja pinnalle:
  • 1 l tuore marja
  • tomusokeri

Britatorttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna.
Käytä erilaisia marjoja vaihdellen.

Kesäinen Britatorttu
12 annosta

150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4 munankeltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kermaa tai maitoa

Marenki:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Väliin ja pinnalle:
n. 1 l tuoreita marjoja
(tomusokeria)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista marenki.
Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Mausta vaniljasokerilla.

Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
Paista 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä