Kesäinen Britatorttu
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1½ dl sokeri
- 4 munankeltuainen
- 1½ dl vehnäjauho
- ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
- 50 g mantelirouhe
- 2 tl leivinjauhe
- 1 tl vaniljasokeri
- 1½ dl kerma
- (vaihtoehto) maito
Marenki:
- 4 munanvalkuainen
- 2 dl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
Täyte:
- 2 dl vispikerma
- 200 g maitorahka
- ¾ dl sokeri
- 1-2 tl vaniljasokeri
Väliin ja pinnalle:
- 1 l tuore marja
- tomusokeri
Britatorttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna.
Käytä erilaisia marjoja vaihdellen.
Kesäinen Britatorttu
12 annosta
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4 munankeltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kermaa tai maitoa
Marenki:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Väliin ja pinnalle:
n. 1 l tuoreita marjoja
(tomusokeria)
Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valmista marenki.
Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Mausta vaniljasokerilla.
Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
Paista 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.