Kana-kookoskeitto

  • 15 min Työaika
  • 25 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

28 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Itämainen kana-kookoskeitto on tyylikäs ja nuorekas tarjottava vaikkapa illanistujaisissa.
Tämä ateria valmistuu nopeasti myös arkiruoaksi.

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 2 rkl öljyä
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • ½ punainen chilipaprika
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunaruohoa
  • 2 kaffirlimen lehteä
  • 5 dl vettä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 150 g täysjyvänuudeleita +
  • vettä
Pinnalle:
  • korianteria TAI
  • minttua (vaihtoehto)

Ohje

  • Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerin fileesuikaleet kauttaaltaan.
  • Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.
  • Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna paprika.
  • Lisää ainekset broilerinfileesuikaleiden joukkoon ja mausta suolalla.
  • Leikkaa sitruunaruohon vaaleasta tyvestä pala ja hienonna.
  • Poista kaffirlimen lehdistä lehtiruoti ja hienonna lehdet. Mikäli käytät kuivattuja lehtiä, laita ne ruokaan kokonaisina ja poista ennen tarjoilua.
  • Lisää sitruunaruoho ja kaffirlimen lehdet joukkoon.
  • Lisää vesi, kookosmaito ja kanaliemikuutio. Anna kiehua noin viisi minuuttia.
  • Purista joukkoon limen mehu ja mausta vielä kalakastikkeella ja fariinisokerilla.
  • Laita täysjyvänuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä, kunnes nuudelit peittyvät. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Siivilöi.
  • Jaa nuudelit annokulhoihin ja jaa kanaliemi päälle.
  • Hienonna pinnalle tuoretta korianteria tai minttua.
  • Nauti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: