Broileripaistos

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 5 dl jasmiiniriisi
  • 5 dl vesi
  • öljy
  • 1 kg broilerin fileesuikale
  • suola
  • lime-pippuri
  • paprikajauhe
  • 6 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl galangaltahna
  • inkivääritahna
  • 3-4 rkl mango chutney
  • 1 purjo
  • 2 rkl soijakastike
  • 3-4 rkl kerma
  • 200 g herne-maissi-paprika sekoitus
  • 150 g juustoraaste
  • tuore persilja

Jasminriisi on Aasiassa hyvin yleisesti käytetty riisi, joka on puuroutuvaa. Siksi se sopiikin erityisesti puikoilla syötäväksi.
Aloita keittämällä Jasminriisi.

Mikäli käytössäsi ei ole riisikeitintä, saat hyvän riisin valmistamalla sen näin:

Mittaa riisimäärä jonka tarvitset. Huomioi, että se turpoaa kypsyessään kolminkertaiseksi.
Käytä tilavuusosina saman verran riisiä ja vettä (esim 2 dl riisiä, 2 dl vettä).
Jasminriisiä ei mausteta suolalla, eikä yleensä muutenkaan, vaan keitetään sellaisenaan ilman mausteita. Riisi keventää mausteista ruokaa.

Huuhtele riisi ja laita se kattilaan. Mittaa joukkoon saman verran vettä. Laita kansi päälle ja levy täydelle teholle, kunnes kiehuu.
Kun vesi kiehuu, sammuta levy ja pidä kansi tiukasti kattilan päällä. Anna riisin kypsyä jälkilämmöllä parikymmentä minuuttia. Näin saat oikeanlaisen riisin.
Älä huuhdo riisiä!

Broileripaistos
6-8 annosta

5 dl Jasminriisiä + 5 dl vettä
tilkka öljyä
1 kg broilerin filesuikaleita
suolaa
Santa Marian lime-pippuria myllystä
paprikajauhetta
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl Spice Up! Galangaltahnaa TAI inkivääritahnaa
3-4 rkl Vitasia mango chutneya
1 pienehkö purjo ohuina suikaleina
n. 2 rkl soijaa
3-4 dl kermaa
200 g herne-maissi-paprikasekoitusta
150 g juustoraastetta

Pinnalle: silputtua persiljaa

Säädä uuni kuumenemaan 225 -asteiseksi.

Huuhtele riisi, laita kattilaan riisi ja vesi, sekä kansi tiukasti päälle. Säädä levy täydelle teholle ja anna kiehahtaa. Kun neste kiehuu, sammuta levy ja anna riisin kypsyä jälkilämmöllä noin 20 minuuttia.

Käsittele sillä välin muut ainekset.

Kuumenna öljy kattilassa, paista broilerinsuikaleet, mausta suolalla, lime-pippurilla ja paprikajauheella.
Lisää valkosipuli, galangaltahna, mango chutney ja purjo, kääntele hetki. Mausta seos vielä soijalla.
Kaada joukkoon kerma ja herne-maissi-paprika, anna seoksen kiehahtaa.
Tarkista maku.

Laita uunivuokaan ensin kypsä riisi, kaada päälle broileriseos, ripottele pinnalle juustoraaste.
Laita vuoka kuumaan uuniin noin 15 minuutiksi.

Ripottele ruoan pinnalle silputtua persiljaa.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä