Kurpitsakeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- n. 2 kg kurpitsa
- 1 ½ l vettä
- suolaa
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 100-200 g sulatejuusto TAI
- 100-200 g yrttituorejuusto (vaihtoehto)
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- ruohosipulia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- krutonkeja
Valmistusohje
- Kuori ja koverra kurpitsa ja kuutioi se.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Valuta liemi pois, mutta säästä se, jos keittoa pitää ohentaa. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon ruokakerma, sulatejuusto, valkosipuli, ruohosipuli ja rakuunaa.
- Tarkista maku.
- Tarjoa seuraksi krutonkeja.
- Nauti kurpitsakeitto heti.