Sienipiirakka
- 10 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen
- 300 g herkkutatteja TAI
- 300 g muita sieniä (vaihtoehto)
- ½ purjosipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- mustapippuria myllystä
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- 2-3 dl kuohukermaa TAI
- 2-3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
- ripaus suolaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- maun mukaan tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Anna piirakkataikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
- Paloittele herkkutatit tai muut sienet pieniksi paloiksi.
- Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista sieniä ja purjosipulia, kunnes ne pehmenevät.
- Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Levitä sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Mittaa kulhoon kuohu- tai ruokakerma ja riko joukkoon kananmunat.
- Lisää suola, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamia riivittynä maun mukaan. Sekoita.
- Kaada seos sienien päälle.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.
- Tarjoa sienipiirakka mielellään lämpimänä.