Sienipiirakka

  • 10 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Sienipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 2.5/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa.

Syksyn sienisadosta saat upeita piirakoita. Kaupan pakastealtaasta löytyvät Myllyn Paras pakastetaikinat nopeuttavat valmistusta. Ota taikina sulamaan noin puoli tuntia ennen kypsennystä ja valmista sillä välin täyte. Sienipiirakka sopii myös välipalaksi ja kevyeksi lounaaksi.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 1 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen
  • 300 g herkkutatteja TAI
  • 300 g muita sieniä (vaihtoehto)
  • ½ purjosipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
Lisäksi:
  • 2-3 dl kuohukermaa TAI
  • 2-3 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta
  • ripaus suolaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
  • maun mukaan tuoretta timjamia

Valmistusohje

  • Anna piirakkataikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  • Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
  • Paloittele herkkutatit tai muut sienet pieniksi paloiksi.
  • Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit.
  • Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista sieniä ja purjosipulia, kunnes ne pehmenevät.
  • Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  • Levitä sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  • Mittaa kulhoon kuohu- tai ruokakerma ja riko joukkoon kananmunat.
  • Lisää suola, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamia riivittynä maun mukaan. Sekoita.
  • Kaada seos sienien päälle.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.
  • Tarjoa sienipiirakka mielellään lämpimänä.
Sienipiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: