Katkarapupiirakka
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras
Rapujuhlien aikaan voit tarjota rapuja myös ihanan piirakan muodossa. Tässä piirakassa on käytetty isoja pakastettuja katkarapuja, joista on poistettu pyrstö. Voit käyttää myös pieniä katkarapuja tai suolaliemeen säilöttyjä katkarapuja valutettuna. Tarjoa katkarapupiirakka vaikka lounaana.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 1 Myllyn Paras pyöreä ruis-kaura piirakkataikina
- 250 g isoja katkarapuja
- 100 g kirsikkatomaatteja TAI
- 100 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- maun mukaan tuoretta tilliä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 100-150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Ota ruis-kaura piirakkataikina huoneenlämpöön ja anna taikinan sulaa, kunnes se on käsiteltävää.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
- Laita esipaistetun pohjan päälle katkaravut, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja hienonnettua valkosipulia sekä tilliä.
- Sekoita kulhossa ruokakerma, maito, kananmunat, suola, mustapippuri ja juustoraaste.
- Kaada seos piirakkavuokaan muiden täytteiden päälle.
- Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
- Tarjoa katkarapupiirakka mielellään hieman lämpimänä.