Kermainen uunilohi

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

48 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Lohi on ollut viime aikoina taas hyvinkin edullista. Kun kilohinta liikkuu kolmesta viiteen euroon, kannattaa pitää kalapäivä jos toinenkin. Kalahan on tutkitusti terveellistä ja monen ruokapöydässä sitä on valitettavan harvoin. Lohi on rasvainen kala ja siitä saa taatusti herkullista jo ihan vain pannulla paistaen. Mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta seuraksi käy eksoottisemmatkin mausteet.
Uunissa valmistettuna lohi syntyy helposti itsekseen.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 300 g kasvissekoitus (porkkana, keltainen porkkana, ohut papu)
  • 1,2 g lohifileetä
  • suolaa
  • Orange Pepper -mausteseosta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g kylmäsavulohituorejuustoa

Ohje

  • Laita uunivuokaan kasvissekoitus.
  • Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta kasvisten päälle.
  • Mausta kala suolalla ja Orange Pepper -mausteseoksella.
  • Sekoita keskenään ruokakerma ja kylmäsavulohi tuorejuusto.
  • Kaada seos vuokaan kalan päälle.
  • Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
  • Tarjoa seuraksi pariisinperunoita tai perunasosetta.
  • Koristele annos appelsiinilohkolla tai -viipaleella.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: