Piparminttupiparkakut

  • 12 h Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 2 dl tumma siirappi
  • 2 dl sokeri
  • 250 g voi
  • 2 rkl kaneli
  • 2 tl kardemumma
  • 2 tl neilikka
  • 2 tl inkivääri
  • 150 g piparminttu-suklaakaramelli
  • 2 kananmuna
  • 9 dl vehnäjauho
  • 2 tl ruokasooda

Piparminttukaramelleilla maustetut piparkakut maistuvat joulun aikaan. Jauha kovat karamellit hienoksi tehosekoittimessa ja kätke karamellitomu taikinaan. Nämä kutkuttavat kivasti makuhermoja!
Löydät videon reseptin lopusta.

Piparminttupiparkakut

2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g voita
2 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
150 g piparminttu-suklaakaramelleja hienoksi jauhettuna
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja voi. Anna sulaa usein sekoitellen. Lisää leivontamausteet ja hienoksi jauhetut piparminttu-suklaakaramellit ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauhojen joukkoon ruokasooda ja lisää jauhoseos muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa mielellään yön yli.
Vaivaa taikina työtasolla ja ripottele pöydälle vehnäjauhoja. Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi levyksi, ota piparkakkumuoteilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175-200 asteessa noin 7 minuuttia.
Tarjoa jäähtyneenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: