Sitruuna-marenkileivokset

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
sitruuna-marenkileivokset
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi.

Advertising information

Video: Vinkki: Kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erottelu

Ainekset

13 annosta
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 200-300 g lemon curdia
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille.
  • Levitä pinnalle lemon curd ja kääri tiukalle rullalle.
  • Laita kääretorttu jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
  • Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ennen tarjoilua ja laita leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
  • Valmista marenki.
  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  • Laita seos pursottimeen ja pursota seos kääretorttuviipaleiden päälle tai lusikoi runsaiksi keoiksi.
  • Ota pinnalle väriä kaasupolttimolla.
  • Tarjoa!
Sitruuna-marenkileivokset

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä