Yön yli sämpylät

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Yön yli sämpylät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

170 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Makuja

Eikö olisi ihana nauttia aamukahvin kanssa tuoreita sämpylöitä? Yön yli sämpylät on helppo valmistaa ja maistuvat tuoreina aivan ihanalta.

Advertising information

Video: Yön yli sämpylät


Ainekset

12 annosta
  • 2 dl kaurahiutaleita TAI
  • 2 dl kauraleseitä (vaihtoehto)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • ½-3/4 dl rypsiöljyä TAI
  • ½-3/4 dl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 5 dl kylmää vettä

Valmistusohje

  • Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
  • Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
  • Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
  • Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
  • Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
  • Nauti yön yli sämpylät tuoreena!
Yön yli sämpylät

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä