Yön yli sämpylät

  • 30 min Työaika
  • 12 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Yön yli sämpylät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

30 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Eikö olisi ihana nauttia aamukahvin kanssa tuoreita sämpylöitä? Yön yli sämpylät on helppo valmistaa ja maistuvat tuoreina aivan ihanalta.

Advertising information

Video: yön yli sämpylät

Ainekset

12 annosta
  • 2 dl kaurahiutaleita TAI
  • 2 dl kauraleseitä (vaihtoehto)
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • ½-3/4 dl rypsiöljyä TAI
  • ½-3/4 dl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 5 dl kylmää vettä

Valmistusohje

  • Laita kulhoon kaurahiutaleet tai kauraleseet.
  • Lisää joukkoon vehnäjauhot, kuivahiiva, suola, rypsi- tai oliiviöljy ja kylmä vesi.
  • Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa.
  • Laita kelmu kulhon päälle ja nosta jääkaappiin 12 tunniksi tai yön yli.
  • Laita nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
  • Nauti yön yli sämpylät tuoreena!
Yön yli sämpylät

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: