Omenainen britakakku
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
Omenainen britatorttu: pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vanijasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Lisäksi:
- 2 kananmunanvalkuaista
- 1 dl sokeria
Täyte 1:
- 5 keskikokoista omenaa lohkoina
- 25 g voita
- ½ dl sokeria
- ½ tl kanelia
Täyte 2:
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maitorahkaa
- ½-¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- tomusokeria
Valmistusohje
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Jätä valkuaiset marenkiin.
- Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten voi-sokerivaahtoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Vaahdota kananmunanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää.
- Levitä marenki lusikalla huolimattomasti taikinakerroksen päälle.
- Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää omenalohkot, sokeri ja kaneli. Sekoita aineksia varovasti, kunnes omenat pehmenevät, mutta pysyvät muodossaan.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Laita taikinalevyt kerroksittain yhdessä kerma-rahkaseoksen ja omenaviipaleiden kanssa. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
- Säilytä omenainen britakakku jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Saatat pitää myös tästä...
Katso myös tämä kesäinen versio britakakusta. Tämä on yksi marenkileivonnaisten suosikkiresepteistä.
