Laskiaispullat yhdeksällä tapaa

  • 30 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Laskiaispullat yhdeksällä tapaa

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Syötkö laskiaispullasi hillolla vai mantelimassalla?
Entä jos kokeilisit tänä vuonna jotain ihan muuta? Tuunausmahdollisuudet ovat rajattomat. Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä! Täytevaihtoehdot on laskettu kahdellekymmenelle pullalle. Mikäli valmistat erilaisia pullia, varaa kutakin täytettä 2-3 tl per pulla.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pullataikina:
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g sulatettua voita TAI
  • 200 g margariinia (vaihtoehto)
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
  • 1- 1 ½ dl raesokeria TAI
  • 1- 1 ½ dl tomusokeria (vaihtoehto)
Perustäyte:
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Täytevaihtoehdot:
  • 1 pötkö mantelimassaa
  • n. 200 g suklaalevitettä
  • n. 200 g mansikkahilloa
  • n. 200 g sitruunatahnaa
  • n. 300 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • n. 200 g omenapalahilloa
  • n. 250 g raparperihilloa
  • n. 200 g lakritsitahnaa TAI
  • n. 2 dl lakritsikastiketta

Ohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää (kananmuna), suola, sokeri ja kardemumma.
  • Lisää jauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen yhtä suureen osaan.
  • Pyöritä tangoiksi ja leikkaa molemmat kymmeneen osaan.
  • Pyöritä pikkupulliksi, kohota liinan alla ja voitele kananmunalla. Ripottele halutessasi pinnalle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 13-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
  • Jäähdytä ja leikkaa kannet irti.
  • Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Pursota kerma pullien alaosien reunalle. Täytä haluamallasi täytteellä ja nosta kansi päälle.
  • Tarjoa!

Video:
Laskiaispullat yhdeksällä tapaa

Laskiaispullat yhdeksällä tapaa

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: