Kaura-kookosomenat ja sokerikakkua
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Kaura-kookosomenat ja sokerikakkua
- n. 600 g omenoita
- 50 g voita
- 1 tl kanelia TAI
- 1 tl piparkakkumaustetta (vaihtoehto)
- ½ dl sokeria TAI
- ½ dl fariinisokeria (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 100 g voita
- 2 dl Myllyn Paras pikakaurahiutaleita
- 1 dl kookoslastuja
- 1 dl fariinisokeria
Sokerikakkupohja:
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja TAI
- ¾ dl perunajauhoja (vaihtoehto)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl omenamehua
Lisäksi:
- 2 dl vispikermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto) TAI
- 2 dl kaurakermaa (vaihtoehto)
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon omenapalat, kaneli tai piparkakkumauste ja sokeri tai fariinisokeri. Anna kiehua muutama minuutti.
- Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
- Laita pannulle voi, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja fariinisokeri, kuumenna.
- Kaada seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Valmista kakkupohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Laita taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Voit halutessasi kostuttaa sitä tässä kohtaa hieman omenamehulla.
- Lusikoi päälle kaura-kookosomenapaistosta ja tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kerma- tai kauravaahtoa.