Dallaspullat
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 13-15 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
- 200 g voita TAI
- 200 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 150 g voita
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vaniljakastikejauhetta TAI
- 1 dl vaniljakreemijauhetta (vaihtoehto)
- 1-2 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää kardemumma, sokeri, suola ja puolikarkeat vehnäjauhot alustaen.
- Vaivaa lopuksi taikinaan sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä välin täyte.
- Vatkaa maitorahkan joukkoon voi tai margariini, sokeri, vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemi, sekä vaniljasokeri.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Kaulitse osat ohueksi levyksi.
- Levitä vaniljaseos levyille ja kääri levyt rulliksi.
- Leikkaa tasakokoisia viipaleita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paperisiin paistovuokiin.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia.
- Voitele kananmunalla.
- Paista dallaspullat uunissa 225-asteessa 12-15 minuuttia.