Sosekeitto

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

40 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Gasumin kanssa.

Jäikö joululta juureksia? Kuori, keitä ja soseuta ne herkulliseksi sosekeitoksi.
Peruna antaa keitolle mukavan pohjan, muita aineksia voit laittaa jääkaappisi sisällön mukaan ja vaihdellen aineksia toisiin. Viimeistele samettisen pehmeä keitto tuoreilla yrteillä. Muistathan laittaa vihannesten kuoret biojäteastiaan. Ne voidaan hyödyntää biokaasun tuottamiseen, jolloin autoilu kaasulla on ympäristöystävällistä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 isoa perunaa
  • 3 isoa porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • sen verran että, vihannekset peittyvät
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • maun mukaan suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2-3 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 dl kuohukermaa TAI
  • 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
  • 200 g sulatejuustoa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Kuori perunat, porkkanat, sipulit, juuriselleri ja palsternakka. Paloittele.
  • Laita ne kattilaan ja laske vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kannen alla hetki ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
  • Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Valuta keitinliemi talteen ja soseuta ensin kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Lisää keitinlientä, suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja kermaa tai sulatejuustoa.
  • Sekoita ja tarkista maku.
  • Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kauppalista

Hyödynnä kampanjaedut uuden kaasuauton hankinnassa

Tiesitkö, että kaikki Suomessa myytävät kaasuautot ovat niin sanottuja bifuel-malleja, eli autosta löytyy sekä kaasu- että bensiinitankki?
Nyt saat biokaasutankkaukset kaupan päälle 600 kilogramman tankkausmäärään saakka ostaessasi Škoda- tai Volkswagen-kaasuautomallin.

Katso kaasuauto mallit tästä

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä