Appelsiinilohta ja paahdettuja uunijuureksia
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Gasum kanssa.
Helposti valmistuvat uuniruoat sopivat kiireiseen arkeen. Appelsiinilohen kanssa sopii hyvin paahdetut ihanat uunijuurekset, jotka maistuvat läpi vuoden. Voit käyttää tähän ruokaan jääkaapista löytyvät ylimääräiset ainekset.
Muistathan kierrättää juuresten kuoret, joista voidaan valmistaa biokaasua.
Advertising information
Ainekset
2-3 annosta
- 500 g lohta TAI
- 500 g kirjolohta (vaihtoehto)
- ½ tl suolaa
- tuoretta timjamia
- 1 appelsiini viipaleina
- 1 kg perunoita
- 200 g juuriselleriä
- 1-2 juuripersiljaa TAI
- 1-2 palsternakkaa (vaihtoehto)
- 2-4 porkkanaa
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ dl chiliöljyä
- maun mukaan suolaa
Valmistusohje
- Laita lohi- tai kirjolohifilee työlaudalle ja ripottele pinnalle suolaa.
- Laita muutama päälle muutama varsi tuoretta timjamia.
- Leikkaa appelsiini viipaleiksi ja laita kalan päälle.
- Kuori perunat, juuriselleri, juuripersilja tai palsternakka.
- Paloittele reiluiksi suupaloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Laita kasvikset ja valkosipulit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita joukkoon chiliöljy. Ripottele joukkoon suolaa.
- Laita kasvikset 200 asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
- Lisää päälle kalafilee ja jatka kypsennystä noin 20-30 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- Tarjoa appelsiinilohi ihanien uunijuuresten kanssa!