Jauheliha-varhaiskaalipiirakka

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauheliha-varhaiskaalipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

49 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Gasum

Varhaiskaalit ovat nyt parhaimmillaan! Valmista upean makuinen kaalipiirakka, joka on niin ruokaisa, että se menee kesäruoastakin raikkaan salaatin kanssa. Muistathan kierrättää biojätteet! Niistä valmistetaan biokaasua kaasuautoihin. Eikö olekin kiinnostavaa? Ota Gasum seurantaan eri somekanavissa!

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Uunipellillinen:
  • 250 g voita TAI
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ pieni varhaiskaali
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl timjamia
  • ¼ tl chilihiutaleita tai maun mukaan
  • ½ tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kermaa
  • 250 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Laita voi tai margariini kulhoon ja mittaa joukkoon maitorahka.
  • Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  • Valmista täyte.
  • Paista jauheliha kauttaaltaan pannulla ja nosta sivuun.
  • Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi
  • Kuumenna rypsiöljy isolla pannulla ja laita joukkoon kaali, sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes ainekset pehmenevät.
  • Lisää joukkoon paistettu jauheliha ja mausta timjamilla, chilihiutaleilla ja suolalla.
  • Jäähdytä hetki.
  • Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
  • Riko kulhoon kananmunat ja mittaa joukkoon kerma, suola ja juustoraaste. Sekoita.
  • Kaada kermaseos päälle ja kypsennä vielä 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
  • Leikkaa annospaloiksi ja nauti jauheliha-varhaiskaalipiirakka!
Varhaiskaali-jauhelihapiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä