Päärynächutney

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 1 kg päärynä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chili
  • 2-3 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuore inkivääri
  • 1 rkl vesi
  • 2 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • 1-2 rkl vaalea viinietikka
  • mustapippuri
  • ½ kg hillosokeri

Onko pihassasi päärynäpuu?
Mikäli ei, päärynöitä löydät toki myös kaupan hedelmäosastolta. Päärynöistä valmistat ihastuttavan chutneyn, joka maistuu monenlaisen ruoan seurana. Nauti kanan ja lihan kanssa tai haukkaa pala hyvää juustoa seuraksi. Voit valmistaa chutneyn myös omenoista. Mikäli kätesi ovat arat, käytä kertakäyttökäsineitä käsitellessäsi chiliä.

Päärynächutney

1 kg päärynöitä
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 punainen mieto chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 rkl vettä
2 tähtianista
1 kanelitanko
1-2 rkl vaaleaa viinietikkaa
mustapippuria myllystä
½ kg hillosokeria

Kuori päärynät ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita päärynät, sipuli, chili, valkosipuli, inkivääri, tähtianikset, kanelitanko ja vesitilkka kattilaan ja kiehauta, kunnes tulee vesihöyryä. Lisää vaalea viinietikka, mustapippuria myllystä ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Laita kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Huom!
Muistathan laittaa päärynänkuoret biojäteastiaan. Niistä valmistetaan Gasum biokaasua, jota käytetään kaasuautojen tankkaamiseen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: