Edullinen kasvissosekeitto
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö ResQ
Monesti hävikkiin menee erilaisia vihanneksia, kun niitä on tullut ostettua enemmän kuin on ollut alkuperäiseen ruokaan tarvetta. Mitä sinä teet yleensä yksittäisistä kasviksista? Ne sopivat uunipellillä paistettavaksi, erilaisiin wokkiruokiin ja muihin paistoksiin, mutta myös erilaisiin keittoihin paloiteltuna tai soseutettuna.
Tämä sosekeitto on valmistettu kukkakaalista, porkkanoista, perunoista ja sipulista. Ruokaan on lisätty myös hieman sulatejuustoa ja lehtipersiljaa.
Millaisen keiton sinä saat valmistettua, jos kurkkaat jääkaappiisi?
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1/2 -1 kukkakaali
- 3 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- vettä sen verran että kasvikset peittyvät
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 100 g sulatejuustoa TAI
- 100 g tuorejuustoa (vaihtoehto) TAI
- 100 g kermaa (vaihtoehto)
- 1/3 ruukkua lehtipersiljaa
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Paloittele kukkakaali.
- Kuori perunat, porkkanat, palsternakka ja sipuli.
- Leikkaa ne paloiksi. Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä sen verran, että ne peittyvät.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja lisää tarvittaessa joukkoon kiehuvaa vettä.
- Lisää sulatejuusto, tuorejuusto tai kerma ja lehtipersilja.
- Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla.
- Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Tarjoa keiton seuraksi leipää.