Samettinen sosekeitto
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeijun kanssa.
Ihana sosekeitto valmistuu helposti ja voit käyttää erilaisia kasviksia oman makusi mukaan.
Vihreäkeijun Yrttitarhan yrteistä vuorossa on nyt ruohosipuli.
Ruohosipuli on kaikille tuttu mausteyrtti, jota voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa ja ruokien koristelussa. Ruohosipuli sisältää rautaa, C-vitamiinia ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia.
Advertising information
Video: Samettinen sosekeitto
Ainekset
4 annosta
- 500 g jauhoisia perunoita
- 2-4 porkkanaa
- 1 parsakaali
- 75 g lehtikaalia
- vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- mustapippurirouhe
- 100-200 sulatejuustoa TAI
- kermaa TAI
- tuorejuustoa
- suolaa
Pinnalle:
- Vihreäkeiju ruohosipulia
Valmistusohje
- Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Paloittele myös parsakaali.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi.
- Keitä vettä kattilassa ja lisää kasvikset. Vettä tulee olla sen verran että ne peittyvät.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Siivilöi osa nesteestä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
- Lisää sulatejuusto, kerma tai tuorejuusto. Mikäli haluat maidotonta keittoa, käytä näiden sijaan maidotonta kerman kaltaista valmistetta.
- Tarkista maku ja lisää joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.
- Hienonna Vihreäkeiju ruohosipulia ja ripottele sosekeiton päälle. Tarjoa!
