Samettinen sosekeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeijun kanssa.

Vihreäkeijun Yrttitarhan yrteistä vuorossa on nyt ruohosipuli.
Ruohosipuli on kaikille tuttu mausteyrtti, jota voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa ja ruokien koristelussa. Ruohosipuli sisältää rautaa, C-vitamiinia ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia.
Ihana sosekeitto valmistuu helposti ja voit käyttää erilaisia kasviksia oman makusi mukaan.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 2-4 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • 75 g lehtikaalia
  • vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mustapippurirouhe
  • 100-200 sulatejuustoa TAI
  • kermaa TAI
  • tuorejuustoa
  • suolaa
Pinnalle:
  • Vihreäkeiju ruohosipulia

Ohje

  • Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Paloittele myös parsakaali.
  • Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi.
  • Keitä vettä kattilassa ja lisää kasvikset. Vettä tulee olla sen verran että ne peittyvät.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Siivilöi osa nesteestä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
  • Lisää sulatejuusto, kerma tai tuorejuusto. Mikäli haluat maidotonta keittoa, käytä näiden sijaan maidotonta kerman kaltaista valmistetta.
  • Tarkista maku ja lisää joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.
  • Hienonna Vihreäkeiju ruohosipulia ja ripottele keiton päälle. Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: