Samettinen sosekeitto

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeijun kanssa.

Vihreäkeijun Yrttitarhan yrteistä vuorossa on nyt ruohosipuli.
Ruohosipuli on kaikille tuttu mausteyrtti, jota voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa ja ruokien koristelussa. Ruohosipuli sisältää rautaa, C-vitamiinia ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia.
Ihana sosekeitto valmistuu helposti ja voit käyttää erilaisia kasviksia oman makusi mukaan.

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

4 annosta
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 2-4 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • 75 g lehtikaalia
  • vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mustapippurirouhe
  • 100-200 sulatejuustoa TAI
  • kermaa TAI
  • tuorejuustoa
  • suolaa
Pinnalle:
  • Vihreäkeiju ruohosipulia

Ohje

  • Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele ne. Paloittele myös parsakaali.
  • Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi.
  • Keitä vettä kattilassa ja lisää kasvikset. Vettä tulee olla sen verran että ne peittyvät.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Siivilöi osa nesteestä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
  • Lisää sulatejuusto, kerma tai tuorejuusto. Mikäli haluat maidotonta keittoa, käytä näiden sijaan maidotonta kerman kaltaista valmistetta.
  • Tarkista maku ja lisää joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.
  • Hienonna Vihreäkeiju ruohosipulia ja ripottele keiton päälle. Tarjoa!
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: