Lohivartaat

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lohivartaat grillissä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Vihreäkeiju

Kesällä ruoka kannattaa laittaa mahdollisuuksien mukaan ulkona. Samalla saa nauttia ihanasta linnunlaulusta ja kesäsäästä. Mikäli grillaus ei ole mahdollista, voit kypsentää ruoan toki myös pannulla tai uunissa. Terveellinen lohi valmistuu näppärästi herkullisiksi vartaiksi ja niiden kanssa voit tarjota ihanaa jogurttikastiketta. Vihreäkeiju on tuonut markkinoille myös upean romainesalaatin, josta valmistat kivan lisäkkeen vartaille. Tarjoa halutessasi lohivartaiden seuraksi varhaisperunoita tai sekoita paloitellut kypsät perunat jogurttikastikkeen joukkoon.

>> Tutustu tuotteisiin tästä <<

Advertising information

Video: Lohivartaat

Ainekset

4 annosta
Lohivartaat:
  • noin 500 g lohta
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • ½-1 limen mehu
  • ¾ tl suolaa
Salaatti
  • 1 pkt Vihreäkeiju Romaine-salaattia
  • 2-4 tomaattia
  • ½ kurkku
  • 2 dl mansikoita
  • 1 punainen paprika
Jogurttikastike:
  • ⅓ kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 500 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 limen mehu TAI
  • ½ sitruunan mehu (vaihtoehto)
  • 1 dl kurpitsasäilykettä, valutettuna
  • ripaus suolaa
  • sitruuna- tai mustapippuria myllystä maun mukaan
  • maun mukaan Vihreäkeiju tilliä

Valmistusohje

  • Laita lohifilee työlaudalle ja poista nahka pyrstöstä päin liu'uttamalla veistä nahkaa pitkin työlautaa vasten.
  • Puisia varrastikkuja voit liottaa hetken vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät syty palamaan.
  • Leikkaa lohifilee tasakokoisiksi suupaloiksi ja pujota varrastikkuihin
  • Sekoita rypsiöljy, limen mehu ja suola keskenään ja sivele kalapalojen päälle kauttaaltaan
  • Anna maustua hetki ja valmista sillä välin salaatti.
  • Leikkaa rapea Romaine-salaatti reiluiksi suupaloiksi ja paloittele joukkoon tomaattia, kurkkua, paprikaa ja mansikoita.
  • Valmista seuraksi raikas jogurttikastike.
  • Raasta kurkku. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon kurkkuraaste, limen- tai sitruunan mehu, kurpitsasäilyke, suolaa ja sitruuna- tai mustapippuria, sekä hienonnettua tilliä maun mukaan.
  • Tarkista maku.
  • Grillaa lopuksi lohivartaat kuumassa grillissä varovasti kääntäen.
  • Nauti hyvässä seurassa!
Lohivartaat grillissä

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä