Marinadit lihalle
- 15 min Työaika
- 2 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju
Marinoimalla saat helposti todella herkullista lihaa. Voit marinoida kokonaisen fileen tai pihvit. Huomioi, että mitä isompi lihapala, sen pidempään sen maustuminen kestää. Liha on kätevä marinoida pienessä pussissa, jolloin voit käännellä pussia maustumisen aikana ja marinadi levittyy kaikkialle tasaisesti. Säilytä marinadit viileässä.
Advertising information
Video: Marinadi lihalle
Itämainen marinadi naudan lihalle
Itämainen marinadi antaa ruoalle erinomaisen maukkaan maun vain muutamaa raaka-ainetta hyödyntäen. Tätä kannattaa todella kokeilla.
Ainekset
1 annosta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 tl viinietikkaa
- nokare tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 1 tl seesaminsiemeniä
- 1 tl Vihreä Keiju timjamia hienonnettuna
Valmistusohje
- Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, sokeri, viinietikka, hienonnettu inkivääri ja seesaminsiemenet.
- Hienonna timjami ja sekoita muiden ainesten kanssa.
- Kaada seos pieneen pussiin ja lisää pihvi. Kääntele siten, että mausteita on pihvin molemmilla puolilla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Mikäli haluat nauttia pihvisi punaisena, paista sitä molemmin puolin 1-2 minuuttia.
- Kun haluat nauttia pihvisi mediumina, paista sitä molemmin puolin 2-3 minuuttia.
- Kun haluat lihan olevan läpikypsää, paista sitä 3-4 minuuttia molemmin puolin.
Rosmariinimarinadi
Miedompi rosmariinimarinadi sopii tarjottavaksi silloin, kun haluat tarjota maltillisemmin maustettua lihaa. Kaveriksi lautaselle sopii puhtaat maut, kuten sienet ja erilaiset kasvikset.
Ainekset
1 annosta
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- maun mukaan mustapippuria
- maun mukaan Vihreäkeiju rosmariinia
Valmistusohje
- Laita kulhoon rypsiöljy.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Lisää ne öljyn joukkoon.
- Lisää suola ja mustapippuria myllystä.
- Hienonna sekaan rosmariinia maun mukaan.
- Kaada seos pieneen pussiin ja lisää pihvi. Kääntele siten, että mausteita on pihvin molemmilla puolilla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.