Marinadit lihalle

  • 15 min Työaika
  • 2 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Marinadit lihalle
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju

Marinoimalla saat helposti todella herkullista lihaa. Voit marinoida kokonaisen fileen tai pihvit. Huomioi, että mitä isompi lihapala, sen pidempään sen maustuminen kestää. Liha on kätevä marinoida pienessä pussissa, jolloin voit käännellä pussia maustumisen aikana ja marinadi levittyy kaikkialle tasaisesti. Säilytä marinadit viileässä.

Advertising information

Video: Marinadi lihalle

Marinadit lihalle

Itämainen marinadi naudan lihalle

Itämainen marinadi antaa ruoalle erinomaisen maukkaan maun vain muutamaa raaka-ainetta hyödyntäen. Tätä kannattaa todella kokeilla.

Ainekset

1 annosta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl viinietikkaa
  • nokare tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl Vihreä Keiju timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

  • Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, sokeri, viinietikka, hienonnettu inkivääri ja seesaminsiemenet.
  • Hienonna timjami ja sekoita muiden ainesten kanssa.
  • Kaada seos pieneen pussiin ja lisää pihvi. Kääntele siten, että mausteita on pihvin molemmilla puolilla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
  • Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Mikäli haluat nauttia pihvisi punaisena, paista sitä molemmin puolin 1-2 minuuttia.
  • Kun haluat nauttia pihvisi mediumina, paista sitä molemmin puolin 2-3 minuuttia.
  • Kun haluat lihan olevan läpikypsää, paista sitä 3-4 minuuttia molemmin puolin.
Marinadit lihalle

Rosmariinimarinadi

Miedompi rosmariinimarinadi sopii tarjottavaksi silloin, kun haluat tarjota maltillisemmin maustettua lihaa. Kaveriksi lautaselle sopii puhtaat maut, kuten sienet ja erilaiset kasvikset.

Ainekset

1 annosta
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • maun mukaan mustapippuria
  • maun mukaan Vihreäkeiju rosmariinia

Valmistusohje

  • Laita kulhoon rypsiöljy.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Lisää ne öljyn joukkoon.
  • Lisää suola ja mustapippuria myllystä.
  • Hienonna sekaan rosmariinia maun mukaan.
  • Kaada seos pieneen pussiin ja lisää pihvi. Kääntele siten, että mausteita on pihvin molemmilla puolilla. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.
Marinadit lihalle

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä