Kesäkurpitsakeitto

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kesäkurpitsakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeijun kanssa.

Kesäkurpitsasta valmistat edullisesti todella maistuvan keiton. Lisää loppuvaiheessa joukkoon maustettua tuorejuustoa tai sulatejuustoa. Voit käyttää myös voimakkaan makuisia vaihtoehtoja. Viimeistele kesäkurpitsakeitto tuoreilla yrteillä ja kuivatulla sipulilla. Kokeile omia lempiyrttejäsi. Oregano antaa keitolle tyylikkään vivahteen.

Huom! Mikäli tarjoat keiton seurana kuivattua sipulia, varmista sen gluteenittomuus, mikäli tarjoat keittoa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Advertising information

Video: Kesäkurpitsakeitto

Ainekset

2-3 annosta
  • 700 g kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • ½ l vettä
  • 1 ½ kasvisliemikuutiota
  • 100 g chilillä maustettua sulatejuustoa TAI
  • 100 g sulatejuustoa (vaihtoehto)
  • Vihreäkeiju Lehtipersiljaa
  • Vihreäkeiju Oreganoa
  • 2-3 rkl kuivattua sipulia

Ohje

  • Paloittele kesäkurpitsa paloiksi.
  • Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
  • Laita ainekset kattilaan ja laske päälle vettä.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää.
  • Valuta neste sivuun ja käytä osa tarvittaessa ohentamiseen.
  • Soseuta kesäkurpitsat ja sipuli ja sekoita joukkoon chilillä maustettua sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa.
  • Hienonna lehtipersiljaa ja oreganoa ja ripottele keiton päälle.
  • Tarjoa seuraksi halutessasi kuivattua sipulia.
  • Nauti kesäkurpitsakeitto heti!
Kesäkurpitsakeitto

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: