Kukkakaalikeitto
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Video: Kukkakaalikeitto
Ainekset
4 annosta
- 1,3 kg kukkakaalia
- sen verran että kukkakaali peittyy vettä
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 2 tl rakuunaa
- mustapippuria myllystä
- 200 g sulatejuustoa
- 1 dl kermaa
- keitinlientä
- 150 g Maalahden Limppua
- 2-3 valkosipulinkynttä
- chiliöljyä
Valmistusohje
- Poista kukkakaalista lehdet ja kanta.
- Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
- Laske päälle vettä sen verran, että kukkakaali peittyy.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
- Anna kiehua noin viisi minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
- Siivilöi keitinliemi talteen.
- Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja halutessasi kermaa. Sekoita. Ohenna vielä tarvittaessa keitinliemellä.
- Tarkista maku.
- Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
- Valuta päälle chiliöljyä.
- Paahda 200 asteessa uunissa, kunnes leipäpalat ovat rapeita.
- Tarjoa krutongit kukkakaalikeiton seurana.