Kukkakaalikeitto

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kukkakaalikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

56 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo

Kaupallinen yhteistyö Maalahden limppu

Kukkakaali on upea kesävihannes. Valmistat siitä helposti todella herkullisen juustoisen kukkakaalikeiton. Paahda uunissa tai pyörittele kuumalla pannulla rapeita Maalahden Limpusta leikattuja krutonkeja ja tarjoa keiton seurana.

Advertising information

Video: Kukkakaalikeitto

Ainekset

4 annosta
  • 1,3 kg kukkakaalia
  • sen verran että kukkakaali peittyy vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 2 tl rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • keitinlientä
  • 150 g Maalahden Limppua
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • chiliöljyä

Valmistusohje

  • Poista kukkakaalista lehdet ja kanta.
  • Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
  • Laske päälle vettä sen verran, että kukkakaali peittyy.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
  • Anna kiehua noin viisi minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  • Siivilöi keitinliemi talteen.
  • Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Mausta rakuunalla ja mustapippurilla.
  • Lisää joukkoon sulatejuusto ja halutessasi kermaa. Sekoita. Ohenna vielä tarvittaessa keitinliemellä.
  • Tarkista maku.
  • Paloittele Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
  • Valuta päälle chiliöljyä.
  • Paahda 200 asteessa uunissa, kunnes leipäpalat ovat rapeita.
  • Tarjoa krutongit kukkakaalikeiton seurana.
Kukkakaalikeitto

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: