Kesäkeitto

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kesäkeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

140 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kesäkeitto on monen herkuttelijan kesän suosikkiruoka. Makuasia on, haluaako liemen suurustaa, tai maustaa kenties sulatejuustolla. Kasviksia voi käyttää vaihdellen kesäkurpitsasta parsakaaliin. Mausta keitto erilaisilla tuoreilla yrteillä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 7 dl vettä
  • suolaa
  • 7 varhaisperunoita
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 varsineen
  • 150 g herneitä
  • 5-6 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100-200 g sulatejuustoa
  • timjamia TAI
  • muita tuoreita yrttejä

Valmistusohje

  • Kiehauta suolalla maustettu vesi. Paloittele perunat, porkkanat ja kukkakaali, silppua sipulit.
  • Lisää kiehuvaan veteen ensin perunat ja muutaman minuutin päästä muut kasvikset. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
  • Sekoita vehnäjauhot maidon joukkoon ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
  • Silppua joukkoon tuoreita yrttejä.
  • Tarjoa kesäkeitto hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: