Kesäkeitto
- 15 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Maalahden Limppu
Milloin viimeksi olet valmistanut kesäkeittoa? Herkullinen kotimaisista vihanneksista valmistettu keitto kuuluu kesään - kuten myös mehevä juureen leivottu Maalahden Limppu. Sipaise voita tai margariinia pintaan, leikkaa kuutioiksi ja kruunaa keitto leipäkuutioilla.
Lisää Maalahden Limppu -reseptejäAdvertising information
Video: Kesäkeitto
Ainekset
4 annosta
- 1 nippu kesäporkkanoita
- 8 varhaisperunaa
- ½ kukkakaali tai
- ½ parsakaali (vaihtoehto)
- 1,2 l vettä
- 5 dl maitoa
- 2 dl tuoreita herneitä
- 100 g sulatejuustoa (halutessasi)
- nokare voita
- maun mukaan suolaa
- ½ ruukkua persiljaa tai
- ½ ruukkua tilliä (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 4-5 Maalahden Limppu -leipäviipaleita
- nokare voita
Valmistusohje
- Pese porkkanat ja varhaisperunat.
- Leikkaa porkkanat ja varhaisperunat paloiksi.
- Paloittele kukkakaali tai parsakaali.
- Laita vihannekset kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.
- Anna kiehua, kunnes vihannekset tuntuvat kypsiltä.
- Lisää maito ja halutessasi sulatejuusto. Kiehauta.
- Lisää voinokare ja suolaa maun mukaan. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa tai tilliä.
- Voitele Maalahden Limppu leipäviipaleita voilla tai margariinilla ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi.
- Viimeistele kesäkeitto leipäkuutioilla.
- Tarjoa!
