Jauheliha-kaalikeitto

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Jauheliha-kaalikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

57 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Jauheliha-kaalikeitto on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja vähällä vaivalla. Terveellinen kaali on myös edullista ja keittohan vain paranee seistessään, joten voit keittää ison kattilallisen ja nauttia useampana päivänä.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 sipuli
  • 800 g keräkaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 ½ l vettä
  • 2-3 porkkanoita
  • 5-10 maustepippuria
  • 1-2 laakerinlehtiä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 lihaliemikuutiota TAI
  • 2 kasvisliemikuutiota
Pinnalle:
  • tuoretta meiramia TAI
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli ja keräkaali työlaudalla.
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan.
  • Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää hienonnettu kaali ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
  • Lisää vesi, kuoritut ja suikaloidut porkkanat, maustepippurit, laakerinlehdet, meirami ja murustetut kasvis- tai lihaliemikuutiot.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaali on sopivan kypsää.
  • Tarkista maku.
  • Ripottele pinnalle tuoretta meiramia tai persiljaa hienonnettuna.
  • Nauti jauheliha-kaalikeitto heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: