Täytetyt munakoisot

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Täytetyt munakoisot tuovat mieleen Välimeren maat ja erityisesti Kreikan.
Munakoiso on useimmille tuttu Moussakasta, mutta täytettynä se on herkullinen lounas tai iltapala ihan pelkällä kasvistäytteelläkin.
Lihaa ei tässä ateriassa jää edes kaipaamaan, sillä täyte on makuyhdistelmältään täyteläinen ja mehevä.

Täytetyt munakoisot 4:lle

2 munakoisoa
2 sipulia silppuna
tilkka oliiviöljyä
200 g sieniä silppuna (esimerkiksi herkkusieniä)
1 punainen paprika paloiteltuna
2 tomaattia silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
timjamia
mustapippuria
suolaa
1-2 dl juustoraastetta

Puolita munakoisot pituussuunnassa, koverra sisus lusikalla.
Leikkaa sisus hienoksi, silppua sipulit ja sienet.
Paloittele paprika, silppua tomaatit, hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla, lisää joukkoon ensin munakoisosilppu, kääntele hetki.
Lisää sipulit, sienet, paprika ja lopuksi tomaatit.
Paista seosta muutaman minuutin ajan, kunnes seos pehmenee.
Mausta valkosipulilla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Täytä munakoisot täytteellä.
Laita ne uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tarjoa lisäksi esimerkiksi Kreikkalaista salaattia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: