Halloumi-kasvisburgerit ja mausteiset lohkoperunat

  • 25 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Saga

Kesän grillikausi on parhaimmillaan.
Ruoanlaitto on ihana siirtää ulos jos mahdollista. Toki tämäkin annos valmistuu näppärästi myös sisätiloissa.
Burgeriannosten äärellä viihtyy kaikenikäiset ja mikä hauskinta, voit valmistaa annokset helposti myös isommalle joukolle.
Joko olet tutustunut Saga Eväspusseihin? Vahva ja kestävä paperipussi on mikron ja pakastuksen kestävä ja sen voi hävittää käytön jälkeen kompostoimalla. Rasvatiivis pussi soveltuu eväiden säilyttämisen ja kuljettamisen lisäksi myös tarjoiluun. Jokainen ruokailija voi myös halutessaan lisämaustaa vaikkapa omat lohkoperunansa pussissa tuotteita ravistamalla.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 briossi hampurilaissämpylää
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g burgerhalloumia
  • suolaa
  • 2 tomaattia
  • 1-2 kourallista versoja TAI
  • 1-2 kourallista ituja
  • 4-8 rkl bbq-kastiketta TAI
  • 4-8 rkl hampurilaiskastiketta
Lohkoperunat:
  • 1 kg perunoita
  • 3-4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-3 rkl tacomaustetta
Lisäksi:
  • Saga leivinpaperia
  • Saga foliota
  • Saga eväspusseja

Valmistusohje

  • Aloita lohkoperunoista.
  • Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
  • Sekoita joukkoon rypsiöljyä, suolaa ja hienonnettua valkosipulinkynttä.
  • Laita lohkoperunat grilliparilalle tai valmista grillipelti leivinpaperista ja folioarkista.
  • Leikkaa foliosta ja leivinpaperista tasakokoiset arkit ja laita ne päällekkäin siten että folioarkki jää alimmaksi. Kääntele reunoihin taitos, jotta arkit pysyvät helposti päällekkäin.
  • Laita tämä grillipelti grilliin ja nosta päälle perunat. Kypsennä perunoita välillä käännellen ja jaa eväspusseihin. Lisää joukkoon halutessasi tacomaustetta ja ravistele mausteet sekaisin.
  • Valmista herkulliset burgerit.
  • Ota briossit esille ja halkaise tarvittaessa.
  • Laita burgerihalloumiviipaleet lautaselle ja leikkaa kesäkurpitsasta paksuja viipaleita. Viipaloi myös tomaatit.
  • Grillaa halloumi- ja kesäkurpitsaviipaleita kuumassa grillissä molemmin puolin ja ripottele kesäkurpitsaviipaleille hieman suolaa.
  • Grillaa hampurilaisia leikkauspinnaltaan hetki ja levitä pohjasämpylän päälle bbq-kastiketta. Jaa versot tai idut kastikkeen päälle, nosta päälle grillattu halloumijuusto, kesäkurpitsaviipaleet ja tomaattiviipaleet. Valuta pinnalle halutessasi vielä bbq-kastiketta. Nosta briossin kansi päälle ja sujauta burgerit eväspusseihin.
  • Tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: