Munakas
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1 annosta
- 3 kananmunaa
- 1 rkl vettä
- ½ tl suolaa
Pannulle:
- 1 rkl rypsiöljyä TAI
- nokare voita
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon vesi ja suola. Sekoita.
- Kuumenna öljy tai voinokare pannulla ja kaada munakasmassa kuumalle pannulle.
- Työnnä lastalla reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä. Tiputa hieman lämpötilaa ja munakkaan kypsyä rauhassa.
- Valuta munakas lautaselle kaksinkerroin.
- Tuunaa! Korvaa vesi kermalla tai maustetulla kermalla. Lisää hyytyvän munakkaan päälle juustoraastetta, juustoviipaleita, homejuustoa tai fetajuustoa. Voit pasitaa pannulla myös esimerkiksi sipulia, nakkipaloja, kinkkua tai jauhelihaa ja kaataa sitten munakasmassan päälle.