Kirsikkainen suklaakakku

  • 15 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.9/5

Ei arvosteluja

Saga Cook logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 200 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 dl fariinisokeri
  • 3 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl maito
  • (vaihtoehto) säilykekirsikkaliemi
  • 100 g cocktailkirsikka
  • (vaihtoehto) kuivattu kirsikka
  • 150 g tumma suklaa
Pinnalle:
  • 50 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 dl tomusokeri
  • 50 g (sulatettuna) suklaa
Lisäksi:
  • tomusokeri
  • muutama marenki
  • cocktailkirsikka
  • (vaihtoehto) kuivattu kirsikka

SAGA on tuonut markkinoille kaunista jouluista leivinarkkia, jota on yksinmyynnissä Tokmanni -tavaratalossa. Kirsikkainen suklaakakku on ihastuttava ja helppotekoinen joulukakku, jonka voit kääriä kauniiseen SAGA Jouluiseen Leivinarkkiin, sitoa nauhalla ja viedä joulumuistamiseksi.
Voit käyttää kuivattuja kirsikoita tai cocktailkirsikoita. Mikäli käytät cocktailkirsikoita, käytä taikinassa maidon sijasta kirsikkapurkin lientä.

Kirsikkainen suklaakakku
10-12 annosta

200 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai cocktailkirsikkapurkin lientä
100 g kuivattuja tai cocktailkirsikoita
150 g tummaa suklaata

Pinnalle:
50 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
50 g sulatettua suklaata

Lisäksi:
tomusokeria
muutama marenki
kirsikoita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai cocktailkirsikkapurkin liemi. Sekoita taikina tasaiseksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Hienonna kirsikat ja kääntele taikinan joukkoon sulatetun suklaan kanssa.
Vuoraa tasapohjainen halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuoka SAGA Jouluisella leivinarkilla ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin keskiritilätasolla 175-asteessa noin 50 minuuttia.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja tomusokeri keskenään. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita suklaa voi-tomusokerivaahtoon.
Pursota suklaavaahtoa kakulle, murenna päälle marenkia ja koristele kirsikoilla.
Irrota kakku vuoasta ja kääri SAGA Jouluinen Leivinarkki kakun ympärille. Sido nauhalla ja ilahduta ystävääsi.

Vinkki!
Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lisää hästägeillä: #paperitkunnossa #pieniäihmeitäkeittiössä #jouluinenleivinarkki
Saat SAGA Jouluinen Leivinarkkia esimerkiksi Tokmannin verkkokaupasta

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: