Ihastuttava vaniljainen omenapiiras

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Saga Cook logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 150 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 dl sokeri
  • 1 kananmuna
  • ½ sitruunankuoriraaste
  • 2 dl vehnäjauho
  • 1 dl kaurahiutale
  • 1 tl leivinjauhe
Pinnalle:
  • 2 dl vaniljakreemijauhe
  • 4 dl maito
  • (vaihtoehto) vesi
  • 5-6 omena
  • nokare voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • ripaus kaneli
  • ½ dl sokeri
Lisäksi:
  • 1 SAGA leivinpaperiarkki

Syksyn kotoilukausi on käynnistynyt. Upeat kotimaiset omenat tuoksuvat pientaloalueilla ja omenoita löydät myös kauppojen hedelmäosastoilta edulliseen hintaan. Ihastuttava vaniljainen piiras tuoksuu ihanalta ja maistuu vieläkin paremmalta. Kokeile!

Ihastuttava vaniljainen omenapiiras
8-10 annosta

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ sitruunan raastettu kuori
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl maitoa tai vettä
5-6 keskikokoista omenaa
nokare voita tai margariinia
ripaus kanelia
½ dl sokeria

Lisäksi:
1 arkki Saga-Leivinpaperia

Vaahdota voi tai margariini ja sokeri keskenään.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoka Saga-Leivinarkilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteessa uunin keskirtilätasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tai vesi keskenään ja anna seoksen seistä sen aikaa kun käsittelet omenat.
Kuori omenat halutessasi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi tai margariini pannulla ja lisää omenaviipaleet, kaneli ja sokeri. Kääntele hetki, kunnes omenat hieman pehmenevät.
Levitä vaniljakreemi esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle omenaseos.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä. Tarjoa piiras jäähtyneenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: