Makaronilaatikko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Makaronilaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Saga

Perinteinen makaronilaatikko kuuluu suomalaisten arkiseen ruokapöytään. Leivinpaperilla vuorattu uunivuoka vähentää ruokahävikkiä ja myös tiskiä.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita TAI
  • 2 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 400-500 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • keittämiseen vettä
  • ½ tl suolaa
  • 400 g makaronia
  • SAGA-leivinpaperia
Muna-maito
  • 1 l maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla.
  • Kuullota eli ruskista sipuli pannulla ja lisää jauheliha.
  • Ruskista jauheliha.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Vuoraa reunallinen uunivuoka SAGA Leivinpaperilla.
  • Keitä makaronit väljässä suolalla maustetussa vedessä.
  • Sekoita siivilöidyt makaronit ja paistettu sipuli-jauhelihaseos keskenään ja laita uunivuokaan.
  • Sekoita maito, rikotut munat, suola ja mustapippuri keskenään ja kaada seos päälle.
  • Kypsennä ruokaa 200-asteisen uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
  • Tarjoa makaronilaatikko vaikka ketsupin tai salaatin kera.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä