Purjo-perunasosekeitto

  • 10 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
purjo-perunasosekeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Purjo-perunasosekeitto on ihanaa syksyn ja talven ruokaa ja se syntyy vähistä raaka-aineista. Toki voit mielesi mukaan lisätä joukkoon myös muista kasviksia.

Advertising information

Ainekset

2-3 annosta
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 100 g purjosipulia
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa
  • 20-100 g yrttituorejuustoa
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

  • Kuori ja paloittele perunat.
  • Halkaise purjosipuli pitkittäin ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa paloiksi.
  • Laita ne kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kiehauta.
  • Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta neste ja ota se talteen.
  • Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Lisää kuivattua rakuunaa ja yrttituorejuusto ja jauha tasaiseksi.
  • Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.
  • Tuunaa! Purjosipulin tilalla tai lisäksi voit käyttää myös kesäkurpitsaa, parsakaalia tai muita kasviksia. Rakuunan tilalla voit käyttää myös muita kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Kokeile erimakuisia tuorejuustoja maustamiseen. Voit korvata tuorejuuston myös sulatejuustolla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä