Purjo-perunasosekeitto
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2-3 annosta
- 500 g jauhoisia perunoita
- 100 g purjosipulia
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1-2 tl kuivattua rakuunaa
- 20-100 g yrttituorejuustoa
- suolaa
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele perunat.
- Halkaise purjosipuli pitkittäin ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa paloiksi.
- Laita ne kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kiehauta.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta neste ja ota se talteen.
- Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Lisää kuivattua rakuunaa ja yrttituorejuusto ja jauha tasaiseksi.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja rouhi joukkoon halutessasi mustapippuria myllystä.
- Tuunaa! Purjosipulin tilalla tai lisäksi voit käyttää myös kesäkurpitsaa, parsakaalia tai muita kasviksia. Rakuunan tilalla voit käyttää myös muita kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Kokeile erimakuisia tuorejuustoja maustamiseen. Voit korvata tuorejuuston myös sulatejuustolla.