Porkkanalettu Charlotte
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 250 g Myllyn Paras Porkkanalettujauho
- 6 dl vesi
- (vaihtoehto) maito
- 1 kananmuna
Paistamiseen:
- oman maun mukaan voi
- (vaihtoehto) margariini
Täyte:
- reilusti vesi
- 7 liivatelehti
- 2 ½ dl vispikerma
- (vaihtoehto) kuohukerma
- 500 g maitorahka
- 1 dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 250 g pakastemansikka
- ½ dl vesi
- (vaihtoehto) mansikkamehu
Ihana kesäkakku valmistetaan tietysti letuista, isoista tai pienistä, ihan kuinka haluat. Myllyn Paras on tuonut markkinoille kätevät lettujauhot, jotka kulkevat näppärästi mukaan mökille, asuntovaunulle tai vaikka veneelle. Makuvaihtoehtoja on kolme: lettu- ja vohvelijauho, porkkanalettujauho ja pinaattilettujauho. Tuotteet ovat maidottomia ja kananmunattomia. Riittää että lisää joukkoon vain nesteen.
Helppoa!
Porkkanalettu Charlotte
10 annosta
250 g Myllyn Paras Porkkanalettujauhoja
6 dl vettä tai maitoa
(1 kananmuna)
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Täyte:
reilusti vettä + 7 liivatelehteä
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria tai maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
250 g kohmeisia mansikoita tai muita marjoja
½ dl vettä tai mansikkamehua
Laita Porkkanalettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito. Riko joukkoon halutessasi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia. Paista kuumalla pannulla isoiksi tai pieniksi letuiksi voissa tai margariinissa.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin. Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kohmeiset marjat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kiehauta vesi- tai mehutilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Vuoraa kaunis pyöreäpohjainen kulho kahdella reilulla tuorekelmun palalla siten, että kelmu ylettää reilusti reunan yli. Asettele pinnalle lettuja kauniimpi puoli alaspäin vieretysten. Kaada päälle täyte ja käännä tarvittaessa letun reunoja täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut.
Koristele mielesi mukaan tai tarjoa sellaisenaan.