1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Jäikö joululta juureksia? Kuori, keitä ja soseuta ne herkulliseksi sosekeitoksi. Peruna antaa keitolle mukavan pohjan, muita aineksia voit laittaa jääkaappisi sisällön mukaan ja vaihdellen aineksia toisiin. Viimeistele samettisen pehmeä keitto tuoreilla yrteillä. Muistathan laittaa vihannesten kuoret biojäteastiaan. Ne voidaan hyödyntää biokaasun tuottamiseen, jolloin autoilu kaasulla on ympäristöystävällistä.

Sosekeitto
4 annosta

5 isoa perunaa
3 isoa porkkanaa
2 sipulia
n. 150 g juuriselleriä
1 iso palsternakka
vettä sen verran, että vihannekset peittyvät
2 kasvisliemikuutiota
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2-3 tl kuivattua rakuunaa
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa tai 200 g sulatejuustoa

Kuori perunat, porkkanat, sipulit, juuriselleri ja palsternakka. Paloittele. Laita ne kattilaan ja laske vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kannen alla hetki ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta ensin kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää keitinlientä, suolaa, mustapippuria, rakuunaa ja kermaa tai sulatejuustoa. Sekoita ja tarkista maku.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Gasum logo

Uusimpia Gasum reseptejä:



Tästä löydät kaikki GASUM reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.