1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Milloin olet viimeksi leiponut sämpylöitä?
Itse leivotut sämpylät maistuvat ihanilta. Oletko maistanut pähkinäisiä kuorittuja hampunsiemeniä?
Ne sopivat leivontaan, salaatteihin ja vaikka hamppumaidon valmistukseen sekoittamalla hampunsiemeniä tehosekoittimessa yhdessä veden kanssa (1 dl hampunsiemeniä ja 1 l vettä).

Hamppumaito soveltuu vaikkapa smoothieiden ja tuorepuurojen pohjaksi. Hampunsiemenet ovat gluteenittomia, maidottomia, vegaanisia ja GMO-vapaita. Suositeltu päiväannos on aikuiselle 2 rkl ja lapselle 1 rkl.
EU:n hyväksymät ravinnoksi tarkoitetut hamppulajikkeet eivät sisällä huumaavia ainesosia.

Foodinin valikoimista löydät monipuoliset gluteenittomat jauhot suolaiseen ja makeaan leivontaan.

Hampunsiemensämpylät
12-15 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl Foodin Rosmariini
½ dl Foodin Agavesiirappi
½ dl Foodin Extra Virgin Oliiviöljy, luomu
5 dl vehnäjauhoja tai muuta jauhoseosta
1 dl Foodin Luomu kuorittu hampunsiemen

Pinnalle:
vettä
hampunsiemeniä

Hampunsiemensämpylät

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola, rosmariini, agavesiirappi ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhot ja hampunsiemenet alustaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja muotoile tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi, pyöritä sämpylöiksi ja nosta muffinivuoan koloihin tai suoraan uunipellille. Kohota vielä uudestaan liinan alla. Suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle hampunsiemeniä.
Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä: Foodin

Uusimpia Foodin reseptejä:



Tästä löydät kaikki FOODIN reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.