Pinaatti-vuohenjuustopiirakka

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

56 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja:
  • 100 g voi
  • ½ tl suola
  • 3 dl vehnäjauho
  • 1 rkl vesi
  • kerma
Täyte:
  • 100 g vuohenjuusto
  • kourallinen babypinaatti
  • 1 dl maito
  • 2 dl kuohukerma
  • ruokakerma
  • 3 kananmuna
  • 1 ruukku tuore basilika
  • mustapippurirouhe
  • 100 g juustoraaste

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
8 annosta

Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte:
100 g vuohenjuustoa
kourallinen babypinaattia
1 dl maitoa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3 munaa
1 tl kuivattua basilikaa tai 1 ruukku tuoretta
mustapippuria myllystä
100 g juustoraastetta

Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Paloittele vuohenjuusto ja hienonna pinaatinlehtiä.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.
Sekoita maito, kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos muiden ainesten päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Voit laittaa täytteeksi myös oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: