Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 100 g voi
- ½ tl suola
- 3 dl vehnäjauho
- 1 rkl vesi
- kerma
Täyte:
- 100 g vuohenjuusto
- kourallinen babypinaatti
- 1 dl maito
- 2 dl kuohukerma
- ruokakerma
- 3 kananmuna
- 1 ruukku tuore basilika
- mustapippurirouhe
- 100 g juustoraaste
Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
8 annosta
Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
100 g vuohenjuustoa
kourallinen babypinaattia
1 dl maitoa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3 munaa
1 tl kuivattua basilikaa tai 1 ruukku tuoretta
mustapippuria myllystä
100 g juustoraastetta
Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Paloittele vuohenjuusto ja hienonna pinaatinlehtiä.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.
Sekoita maito, kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos muiden ainesten päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Voit laittaa täytteeksi myös oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.